Logo nieuwekrant.nl


School's Cool  is op zoek naar mentoren.
School's Cool is op zoek naar mentoren.

School’s Cool Lingewaard zoekt vrijwilligers

BEMMEL - Jaarlijks biedt School's Cool kansrijke, kwetsbare leerlingen extra ondersteuning. Hiervoor zoekt de organisatie vrijwillige mentoren die leerlingen willen ondersteunen bij schoolse zaken.

Afgelopen januari zijn Daniëlle van Deutekom en Heidy Daatzelaar van start gegaan binnen de gemeente Lingewaard. Het project omvat twee programma’s.

12- programma
"In het 12- programma richten we ons op de kwetsbare doelgroep die op de basisschool zit. Zij komen in aanmerking voor extra hulp op sociaal- emotioneel gebied en bij rekenen, taal en lezen. We streven ernaar dat kinderen met meer zelfvertrouwen makkelijker meekomen in de groep", aldus de organisatie.

12+ programma
"Binnen het 12+ programma zijn we gericht op de kwetsbare jongere die de overstap gaat maken naar het voortgezet onderwijs. De stap van de basisschool naar de brugklas is groot. Voor een aantal kinderen te groot. Het doel van School' s Cool is de kans op een succesvolle loopbaan in het voortgezet onderwijs te vergroten en vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen."

Mentor
De leerlingen krijgen een eigen mentor die hen wekelijks ondersteunt. De mentor is een goed opgeleide vrijwilliger die met geduld, aandacht en enthousiasme een leerling gedurende enige tijd extra aandacht geeft. De leerlingen ontwikkelen hun kwaliteiten en talenten en krijgen meer inzicht in eigen kunnen.

De eerste ondersteuningstrajecten zijn inmiddels opgestart. Toch zijn er meer mentoren nodig om aan de hulpvraag van scholen en ouders te voldoen. Bent u onze mentor? Of wilt u meer weten over School’s Cool Lingewaard? Neem dan contact met ons op! Mail naar: info@schoolscoollingewaard.nl. Volg ons op Facebook!

reageer als eerste
Meer berichten