Logo nieuwekrant.nl


Op zondag 16 juli zal het Internationale Kapellenfestival Bemmel plaatsvinden op het vernieuwde Marktplein. (Foto: PR)
Op zondag 16 juli zal het Internationale Kapellenfestival Bemmel plaatsvinden op het vernieuwde Marktplein. (Foto: PR)

Vierde Internationale Kapellenfestival

Op zondag 16 juli zal de vierde editie van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel plaatsvinden, georganiseerd door Egerländerkapel De Leemkuulers. Dit jaar wordt het festival gehouden op het vernieuwde marktplein in Bemmel. Naast gezelschappen uit Nederland treden dit jaar ook een kapel uit België en een orkest uit Zwitserland op. Ook een pas opgericht Böhmisch gezelschap beleeft dit jaar haar première in Bemmel.

BEMMEL - Er zullen twee podia in Bemmel staan waar meerdere orkesten en gezelschappen zullen optreden. Onder andere Blaaskapel de Pompzwengels uit Geffen, Harmoniemusik Kriens (CH), De Stabroekse Muzikanten (BE). De organiserende partij Egerländerkapel De Leemkuulers zal ook een optreden geven. Ook de Liemers Böhmische uit Duiven treden op. Deze maken in Bemmel hun primeur: het is een nieuw opgericht orkest dat in Bemmel een van haar eerste optredens zal hebben.

Naast de muziek op het Marktplein zal de Loostraat gevuld zijn met diverse braderiekramen. Lokale en nationale ondernemers hebben een plekje gehuurd en zullen producten verkopen. Er zijn kramen met kleding, telefoonhoesjes, en zelfgemaakte accessoires. Om de kinderen te vermaken zijn er diverse attracties. Zo'n 40 vrijwilligers staan op de dag zelf klaar om het festival in goede banen te laten lopen.

Brasserie Bloem

Voorzitter Leonie Masselink van De Leemkuulers vertelt: "We zijn vooral blij met de samenwerking met Brasserie Bloem, die met hun missie een goede bijdrage kunnen leveren aan het festival. De missie van Brasserie Bloem is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden waar ze zich kunnen ontplooien en kunnen groeien in hun werk". Het Internationaal Kapellenfestival Bemmel zal plaatsvinden op zondag 16 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie op www.ikfb.nl

Reageer als eerste
Meer berichten