Logo nieuwekrant.nl


Gerben Pul Fotografie
Gerben Pul Fotografie

Cindy Franken-Hendriks schittert tijdens ECSG 2017 in Gent

Elst – Van 21 juni t/m 25 juni jl. was de Belgische stad Gent het decor voor de 21e European Company Sport Games, ofwel de Europese bedrijfssportspelen. Deze spelen bieden een mix van sportcompetitie, sportbeleving en sociale contacten. EZ&PC-zwemster Cindy Franken-Hendriks, werkzaam bij Stichting Philadelphia Zorg, keerde huiswaarts met maar liefst tien medailles.

Vitaliteit en bedrijfssport staan tegenwoordig steeds hoger op de bedrijfsagenda. Desondanks staan de European Company Sport Games bij veel Nederlandse bedrijven nog niet op het netvlies, maar waren er in Gent toch ruim 150 Nederlandse deelnemers en duizenden andere Europese bedrijfssporters die de sportieve strijd met elkaar aan gingen. Het sportevenement is gestoeld op de Olympische Spelen, maar dan specifiek voor bedrijven. Er werd maar liefst in 23 verschillende disciplines gesport en het uitgangspunt is het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer en het versterken van de onderlinge band en teamgeest.

Door de geweldige sportprestaties wist Nederland met 34 medailles een zesde plaats op de medaillespiegel te veroveren. Een prachtige prestatie voor een relatief klein sportersteam. Cindy Franken-Hendriks viel op vanwege haar forse aandeel in deze medailleoogst. De vlaggendraagster van Team NL tijdens de openingsceremonie was goed voor maar liefst 3 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles. De prachtige tijden die Cindy liet registreren zijn bovendien veelbelovend voor komend seizoen.

In 2019 staan de ECSG gepland in Salzburg, maar in 2021 worden de 23e European Company Sport Games georganiseerd in Nederland en zal Gelderland het decor vormen.

Reageer als eerste
Meer berichten