Logo nieuwekrant.nl


Inloopactie bij Loopgroep Huissen

Afgelopen loopseizoen hebben de leden van Loopgroep Huissen een diversiteit aan trainingsvormen mogen beleven, aangeboden door trainers die hun fantasie de vrije loop lieten.

LINGEWAARD - Zoals gebruikelijk trainen de hardlopers van Loopgroep Huissen vanaf april tot en met augustus in de bossen rondom Arnhem en wandelen sportief wandelaars en nordic walkers in de buitengebieden van Lingewaard. De trainingsvormen die zijn aangeboden zijn vormen van (hard)lopen: obstaclerun, trail, fartlek, spinnewebloop, oriëntatieloop, e.d.

Bij aanvang of aan het einde van de trainingen werden oefeningen gedaan zoals core stability en yoga gerelateerde rekoefeningen. Deze afwisseling in trainingsvormen is hogelijk gewaardeerd door de ‘pupillen’. Er wordt dan ook met enige weemoed de naderende vakantieperiode tegemoet gezien, waarin de trainingen even stil liggen. Aangezien de trainingen in de avonduren plaatsvinden is het vanaf september met een kortere daglichtperiode beter terug te keren naar de verlichte bebouwde kom en daarmee naar het ‘asfalt’. Dit biedt echter weer kansen voor de minder getrainde, startende (hard)loper om zich in het winterseizoen voor te bereiden op de komende loopuitdagingen.

Loopgroep Huissen biedt aan geïnteresseerden de gelegenheid om kennis te maken met de loopsport (hardlopen, sportief wandelen en nordic walken). Gedurende de maand september kan iedereen kosteloos meetrainen met de reguliere trainingen. Wanneer u daarna besluit om lid te worden, dan bent u voldoende getraind om komend zomerseizoen de afwisselende buitentrainingen mee te maken. Aanmelden of informatie: www.loopgroephuissen.nl

Reageer als eerste