Logo nieuwekrant.nl


OBC Huissen heeft met de Duitse Europaschule een uitwisseling gehouden. Het uitwisselingsproject vond plaats in Herpen en kan rekenen op 3,4 miljoen subsidie van de Europese Unie. (Foto: Radboud Universiteit)
OBC Huissen heeft met de Duitse Europaschule een uitwisseling gehouden. Het uitwisselingsproject vond plaats in Herpen en kan rekenen op 3,4 miljoen subsidie van de Europese Unie. (Foto: Radboud Universiteit)

Uitwisseling van OBC Huissen en Duitse school

Donderdag 22 juni bezochten leerlingen van de Duitse Europaschule in Kamp-Lintfort scholieren van het OBC uit Huissen tijdens hun schoolkamp in Herpen. In het kader van het Interregproject 'Nachbarsprache-buurcultuur' werd samen gesport, gezwommen en gebarbecued.

HUISSEN - De Nederlandse leerlingen organiseerden 's ochtends een sportdag, waaraan ondanks de hitte actief meegedaan werd. Hun variant van het tv-programma 'Expeditie Robinson', die deels in het water van het Klompven plaatsvond, en de aansluitend ingelaste zwempauze gaven in de middag aangename verkoeling. Ook de Duitse school nam een activiteit voor hun rekening, waaraan de scholieren enthousiast deelnamen. "Leuk dat ze ook moeite voor ons gedaan hadden", vond Kris (15) van het OBC Huissen.

Uitwisseling

De uitwisseling vond plaats in het kader van het Interregproject 'Nachbarsprache-buurcultuur' van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Duisburg-Essen en bracht 44 Nederlandse en 25 Duitse leerlingen samen. Het project krijgt 3,4 miljoen subsidie van de Europese Unie. Het doel van het uitwisselingsproject is Duitse en Nederlandse leerlingen uit de regio een blik op het buurland bieden. Hierdoor zou de barrière om later in het buurland te gaan studeren of werken kleiner moeten worden.

Samen instagrammen

Hoewel niet alle leerlingen elkaars taal spreken, gaat het contact bijna vanzelf. Sommige leerlingen houden ook buiten de uitwisseling om contact met elkaar via sociale media als Instagram en WhatsApp. Uiteindelijk blijken de leerlingen zelfs helemaal niet zoveel van elkaar te verschillen als ze dachten: "Ze hebben in Duitsland nog best een goede muzieksmaak!"

Reageer als eerste