Logo nieuwekrant.nl


Struintocht door de Bemmelse polder

Op zondag 16 juli wordt er een Struintocht gehouden door de Bemmelse polder. Het vorig jaar was het erg nat, nu teistert de droogte het ooibos.

BEMMEL - De maand mei was de droogste maand sinds jaren. Plekjes, waar je anders niet kunt komen, staan nu droog. Daardoor kunnen we nu op plaatsen komen die anders onbereikbaar zijn en planten zien die normaal alleen met de kijker vanaf de kant te zien zijn. Veel planten zijn omhoog geschoten en bloeien uitbundig. Ook de bevers hebben hun sporen achtergelaten. Bent u ook benieuwd naar wat er nu te zien is in de natuur? Bij deze wandeltocht met gidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan wij op expeditie! Waar kunnen we langs, waar is het nog te modderig?

Goed schoeisel of laarzen en waterbestendige kleding zijn gewenst voor een tocht door het volledig dichtgegroeide ooibos. Onderweg vertellen de natuurgidsen over wat de natuur nu te bieden heeft. Wij maken kennis met de verschillende planten in dat stroomdaloerwoud en kijken naar sporen van slapende bevers. Misschien zien we wel een vos of een ree!

Wie mee wil met deze struintocht kan zich melden op zondag 16 juli 2017 tussen 13.30 en 14.00 uur in de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost, inclusief consumptie, € 6, - per persoon. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen.

Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06-10864179

Reageer als eerste