Logo nieuwekrant.nl


De Heren 1 van Thetis Gendt schrijven geschiedenis met het winnen van de beker in District regio Oost 2017. (Foto: Kirsten den Boef)
De Heren 1 van Thetis Gendt schrijven geschiedenis met het winnen van de beker in District regio Oost 2017. (Foto: Kirsten den Boef)

Thetis uit Gendt wint de beker District regio Oost 2017

Lingewaardse waterpolovereniging Thetis uit Gendt schrijft geschiedenis met het winnen van de beker in District regio Oost 2017. Na een spannende strijd wordt WWV uit Winterswijk in zwembad 't Timpke in Borculo met 6-4 verslagen.

GENDT - Na een wekenlange voorbereiding was het op zaterdag 24 juni zover voor de heren en dames 1 uit Gendt. Beide teams hadden zichzelf geplaatst voor de finaleronde van de KNZB Districtsbeker regio Oost, tegen respectievelijk Aquapoldro uit Apeldoorn (dames 1) en WWV uit Winterswijk (heren 1). Waar de dames van Thetis het afgelopen jaar al hadden bekroond met de titel in de tweede klasse district, en de bekerfinale de kers op de taart was, was deze wedstrijd voor de heren de eerste echte kans om een prijs te pakken in de zes jaar dat de formatie als team samenspeelt.

In een wedstrijd tegen de dames 1 van Aquapoldro, zette Aquapoldro de wedstrijd meteen naar haar hand en het krachtsverschil kwam tot uiting in de 11-7 einduitslag in het voordeel van de dames uit Apeldoorn. Toen was het de beurt aan de heren van Thetis. Specifieke trainingen gericht op de sterke en zwakke punten van tegenstander WWV, een uitgebreide analyse van de tegenstander door coaches Geveling en Milder, en tot slot een oefenwedstrijd tegen de talenten van ENC uit Arnhem, waren voorafgegaan als voorbereiding voor deze wedstrijd. Vanaf het eerste moment wisten de mannen van coaches Geveling en Milder de meegegeven opdrachten uit te voeren.

Het sterke verdedigende spel resulteerde tevens in slechts één tegendoelpunt van WWV in de tweede periode, waardoor het scorebord halverwege de wedstrijd een 5-3 voorsprong voor Thetis weergaf. Verdedigend bleven alle spelers van Thetis zich onderscheiden en goede blokacties, waardoor keeper van Wouwe met een aantal puike reddingen zijn doel de derde periode schoon wist te houden. De eindstand werd 6-4, waarmee de beker voor de Heren 1 uit Gendt veroverd was. Het feest duurde tot in de vroege uurtjes. Periodestanden: 3-2; 5-3; 6-3; 6-4. Doelpuntenmakers: Edo den Boef (3); Wilco Rutten, Dennis Sonderen, Benno Schouten.

Reageer als eerste